Magnetna rezonanca za Dečju bolnicu

VIDEO K9: Humanitarna akcija nabavke magnetne rezonance za Dečju bolnicu u Novom Sadu još uvek traje, iako je počela još pre dve godine. Cilj je skupiti 750 hiljada evra koliko košta ovaj aparat.

0
1675

Oko 700 mališana godišnje u Vojvodini čeka na pregled magnetnom rezonancom koja nedostaje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Fondacija “Magnet za ljubav” već dve godine prikuplja novac za kupovinu tog aparata.

“Tema današnjeg sastanka sa rukovodstvom Dečije bolnice jeste nabavka magnetne rezonance za ovu instituciju. Akciju vodi Fondacija “Magnet za ljubav”, pokrenuta je 2015. godine. Njoj se energično pridružilla nova Pokrajinska vlada, apelujući, razgovarajući sa velikim kompanijama da se uključe u akciju, a jedna od njih jeste kompanija NIS”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Za kupovinu magnetne rezonance koja je neophodna Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, potrebno je izdvojiti oko 750.000 evra. Nov aparat omogućiće oko 4.000 pregleda godišnje, umesto dosadašnjih 800.

“Akcija je još uvek u toku, tako da u ovom trenutku ne mogu da kažem konkretno koliko je novca skupljeno, ali preko 150 naših partnera se uključilo u ovu akciju”, navela je Sanja Lubardić, predstavnica privatne kompanije.

Kako navodi Milićević, Pokrajinska vlada će finansijski pomoći nabavku aparata, a spremna je da učestvuje i u eventualnoj dogradnji Dečije bolnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.