Magnetna rezonanca za bolnicu u Zrenjaninu

VIDEO K9: Opšta bolnica u Zrenjaninu dobila je prvu magnetnu rezonancu koja će od ponedeljka biti na raspolaganju pacijentima.

0
46

“Pokrajinska vlada sagradila je objekat i obezbedila magnetnu rezonancu za potrebe Opšte bolnice Đorđe Joanović u Zrenjaninu“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, nakon obilaska ove zdravstvene ustanove koja, kako je naveo, prvi put od osnivanja ima magnetnu rezonancu, a reč je o aparatu koji je nabavljen za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

“Aparat je pod garancijom proizvođača i servisiran je, te će u narednih tri do pet godina biti u funkciji i od ponedeljka na raspolaganju pacijentima. Reč je o bolnici kojoj gravitira oko 160.000 stanovnika Srednjobanatskog okruga, i u kojoj se leče i pacijenti iz drugih delova Banata”, naveo je Mirović.

Opšta bolnica “Đorđe Joanović” mesečno pruži 1.200 CT usluga, oko 2.500 RTG i preko tri hiljade ultrazvučnih pregleda.

Mirović je podsetio da u poslednjih sedam godina, ova ustanova poseduje brojne dijagnostičke aparate – novi CT, dva RTG-a, pet ultrazvučnih aparata za radiologiju, kardiologiju i ginekologiju, digitalni mamograf, a kompletno su opremljeni kardiološki kabineti i patologija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.