“Magični realizma” Gorana Jevtića

VIDEO K9: Izložba "Magični realizam" Gorana Jevtića otvorena je juče u Arhivu Vojvodine i tom prilikom umetniku je dodeljena Nagrada za životno delo Ars akademije.

0
32

Izložba radova Gorana Jevtića “Magični realizam” sinoć je otvorena u Arhivu Vojvodine.

Na jednom mestu sabrani su crteži i ilustracije za razne knjige pesama, pripovedaka, književne magazine i brojna druga štampana izdanja koje je ovaj umetnik radio godinama.  

Predgovor za katalog uradio je filolog i književnik Marko Dimić, koji se ovom prilikom osvrnuo na sam naziv izložbe, Magični realizam, a koja predstavlja fuziju književnog i crtalačkog žanra.

Ovom prilikom Udruženje ljubitelja i majstora umetnosti, veština i teorija umetnosti i nauka, Ars akademija, dodelila je Jevtiću nagradu za životno delo, za izuzetan doprinos razvoju kulture i umetničkog stvaralaštva.

Goran Jevtić rođen je 1962. u Beogradu, a poslednje četiri godine živi i stvara u Sremskim Karlovcima. Krajem sedamdesetih objavio je prvi strip u YU stripu, a osamdesetih karikature po raznim beogradskim dnevnim novinama. Uporedo s tim usavršavao je slikarstvo i grafiku kod poznatih akademskih slikara. Učesnik je brojnih domaćih svetskih konkursa za karikaturu na kojima je osvajao i glavne nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.