Završeni “Antićevi dani”

VIDEO K9: Za nama je osma po redu manifestacija “Antićevi dani”. Ove godine nagrada “Miroslav Antić” dodeljena je Marjanu Čakareviću za zbirku pesama “Jezik”. Zanimljivo je bilo i na proglašenju pobednika recitatorskog konkursa za učenike osnovnih škola u našem gradu.

528

Ovogodišnja manifestacija “Antićevi dani” trajala je tri dana i bila je posvećena pedesetogodišnjem jubileju od prvog izdanja zbirke pesama “Plavi čuperak”.

Nagrađena knjiga “Jezik” u izdanju Kulturnog centra Novog Sad spada u najnoviju generaciju srpske poezije i knjiga je pesničke budućnosti, rekao je žiri prilikom uručivanja nagrade Marijanu Čakareviću.

Poruka laureata bila je: “Čitajte novu poeziju”, a nagrada sa imenom autora one malo starije poezije znači mu zbog nekoliko faktora.

[quote_box_center]„Zbog toga ko dodeljuje nagradu, zbog visine novčanog iznosa i zbog prethodnkai koji su dobili tu nagradu, Mogu da budem samo ponosan i zadovoljan“, rekao je Marijan.[/quote_box_center]

Tri Antićeva dana, prošla su u znaku Plavog čuperka, a sledeće godine ova knjiga mogla bi da dobije i svoj spomenik. Inicijativa je krenula od odbora “Antićevih dana”, a konačna odluka je na skupštini grada.

[quote_box_center]„To je konačno spomenik koji će ujediniti sve Novosađane oko iste stvari oko koje se svi slažemo, da je Mika Antić zaista ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kulturi i u kulturi ovih prostora generalno“, naglasio je Vanja Vučenović, član Gradskog veća za kulturu.[/quote_box_center]

Spomenik plavom čuperku mogao bi se naći u Limanskom parku već narednih Antićevih dana.

U okviru dana Mike Antića nagrađeni su i najbolji recitatori na konkursu “Svako svoju tajnu ima” iz novosadskih osnovnih škola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.