“Lutajući otisak”- decenija savremene grafike

VIDEO K9: Izložbu grafika "Lutajuci otisak" od srede ćemo moći da pogledamo u Galeriji Poklon zbirke Rajka Mamuzića u Novom Sadu.

0
16

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu, 28. februara, u 19 časova, biće otvorena izložba grafika pod nazivom “Lutajući otisak”.

Osnivač istoimenog projekta, Radovan Jandrić, tokom protekle decenije okupljao je umetnike i prezentovao radionice štampanja grafike po galerijama Srbije. Ovogodišnjom izložbom biće obeležena desetogodišnjica “Lutajućeg otiska” radovima reprezentativnih umetnika – grafičara sa današnje likovne scene Srbije, profesora sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i Beogradu, osnivača bijenala i likovnih kolonija, umetnika koji žive i stvaraju u inostranstvu. Mnogi od autora su dobitnici značajnih priznanja i nagrada, sa radovima publikovanim u zemlji i inostranstvu.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi širokog opusa grafičke umetnosti od klasičnih drvoreza, inovativnih linoreza na platnu, litografija, kolografija, akvatinte, bakropisa i kombinovanih tehnika, različitih formata, od malih do monumentalnih. Teme ovih grafika variraju od klasične predstave prirode, do apstraktne i figurativne savremene grafike, od kojih su neke usko povezane sa pank i rok scenom. Izložba će biti otvorena do 13. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.