Luka Novi Sad postavila novi rekord

VIDEO K9: Luka Novi Sad je oborila rekord u pretovaru i u 2016 godini. U ovom preduzeću se, naime, poslednje tri godine takmiče se sa svojim predhodnim rezultatima i svaki put nadmaše očekivanja. U martu ove godine pretovareno je preko 164 hiljade tona tereta, što je apsolutni rekord u pretovaru za poslednjih 54 godine rada Luke Novi Sad, kažu u ovom preduzeću.

0
544

Prošle godine je zabeležen blag uspon u odnosu na pre dve godine, ali ove godine neuporedivo bolji rezultat u odnosu na ostale, rekao je danas na konferenciji za novinare prof. dr Aleksandar Milovančev, direktor Luke Novi Sad.

“Ove godine možemo da se pohvalimo sa rezultatima koji nikada nisu stvoreni u istoriji Luke. U martu mesecu imali smo najveći pretovar ikada ostvaren u 53 godine, aktivne istorije, da tako kažemo, i pretovareno je 164.000 tona tereta u jednom mesecu, nešto preko 164 hiljade tona, što je apsolutni rekord svih vremena za jedan mesec. A sad smo ostvarili i rekord što se tiče i godišnjeg pretovara koji je u ovom momentu 1.170.000 tona, a očekujemo još nešto malo da bude, još koja hiljada tona”, istakao je Milovančev.

Milovančev je uporedio rad Luke Novi Sad sa Lukom Bar, čiji je godišnji pretovar u 2016. godini oko 990.000 tona. On je naveo i da, ako se upredi sa predhodnim rezultatima Luke na godišnjem nivou, vidi se konstantan rast.

Što se tiče plana Luke Novi Sad za 2017. godinu, planirano je blago povećaje investicija i posla. Međutim, na to će uticati privatizacija, ukoliko do nje dođe, kaže Milovančev.

“Za 2017. godinu mi smo napravili planove sa blagim i usponom posla i svih mogućih naših investicija, s tim da ćemo biti, ipak, malo ograničeni ako se bude obznanila privatizacija. Šta to znači? Pa objavljena je namera da se privatizuje Luka, ali još nije napravljen tender za privatizaciju. Znači, firme koje su zainteresovane za privatizaciju su se javile, ali to ne znači još ništa, jer one mogu i da odustanu i da se ne pojave na samom tenderu”, kazao je Milovančev.

U zavisnosti od toga da li će doći do privatizaije ili ne, u toj meri će i biti ulaganja, ističe direktor novosadske Luke jer, kako navodi, iako je objavljena privatizacija, ona je i dalje neizvesna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.