LSV: Vratite reklamu Elektrovojvodini!

VIDEO K9: Liga socijaldemokrata Vojvodine negoduje zbog skidanja reklame Elektrovojvodine nakon više od 50 godina njenog postojanja i zahtevaju da se vrati što pre. Smatraju da je ukidanje reklame Elektrovojvodine ukidanje tradicije i da je ovo potez političkih protivnika postojanja Vojvodine.

0
561

Ovo je samo još jedan od koraka koji ukazuju da protivnici vojvođanske autonomije čine sve da to ime ukinu, ističu predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine.

“Kako da komentarišem, osim kao nestrpljenje onih koji su protivnici ne samo autonomije Vojovodine, nego i Vojvodine kao imenice. Znači da oni koji se zalažu da sve što ima veze sa Vojvodinom, sa njenom autonomijom, što pre nestane. Nije bilo dovoljno što je jedno od najjačih, mogu slobodno da kažem, najjače preduzeće u okviru EPS-a, nekadašnja Elektrovojvodina, upropaštena nekakvom takozvanom neophodnom centralizacijom u trenutnku kada cela Evropa ide ka decentralizaciji svega. Nije dovoljno to što je preduzeće koje je imalo najveći nivo investicija u modernizaciju kompletnog distributivnog sistema u Vojvodini, od najnovijih trafoa, preko renoviranja postojećeg dispečerskog centra najmodernijeg”, navodi Robert Kolar, pokrajinski poslanik LSV.

Stav LSV-a je da je neonska reklama “Elektrovojvodina” oličenje bogate istorije tog preduzeća i perioda kada se u Vojvodini živelo daleko bolje.

“Prvenstveno što se poručuje Novosađanima i svim stanovnicima Vojvodine je to da vlasti u Beogradu, Vojvodina kao autonomna pokrajna, Vojvodina kao istorijski i tradicionalni pojam, apsolutno ih ne interesuje. Poenta je da pod okriljem modernizacije, pod okriljem kompanijskih neophodnih poteza je zapravo centralizovati, pripremiti za prodaju politički podobnom kupcu, kao što je urađeno sa nekadašnjim Naftagasom”, smatra Kolar.

Kolar je takođe istakao da ne odobrava nikakav oblik centaralizacije, ni korporativne, ni političke .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.