LSV tvrdi: Namešten Konkurs Gradske uprave za zaštitu životne sredine

VIDEO K9: Priča o nepravednoj i nameštenoj dodeli sredstava po različitim konkursima, nije nova priča u našem gradu. Različite političke stranke tvrdile su da su brojni konkursi bili "namešteni" za određena udruženja, koja su po pravilu bila osnivana par dana pre konkursa. Najnoviji slučaj takvog nameštanja, kako kažu u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, jeste slučaj raspodele sredstava za zaštitu životne sredine.

499

Konkurs Gradske uprave za zaštitu životne sredine za dodelu sredstava za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine na teritoriji Grada Novog Sada za ovu godinu otvoren je 16. aprila.

Međutim, kako kažu iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, najviše novčanih sredstava dobile su nepoznate organizacije registrovane nekoliko dana pre ili nakon raspisivanja konkursa.

Robert Kolar, predsednik Izvršnog odbora GO LSV, kaže da je indikativano i to što je čak osam udruženja neposredno pred raspisivanje konkursa prijavljeno na istoj adresi, a da se kao osnivači navode isključivo dve osobe sa istim prezimenima.

[quote_box_center]“Da ne govorimo o tome da organizacije koje su takođe dobile tako značajne iznose, a koje su osnovane nešto ranije, u svoje osnivačke statute par dana pred konkurs dodavale da se bave i zaštitom životne sredine”, rekao je Kolar.[/quote_box_center]

U LSV smatraju da je u ovom slučaju potrebno privremeno obustaviti dalje procedure u okviru realizacije ovog konkursa kako bi nadležni organi ispitali poreklo organizacija koje su, kako kažu, na konkursu dobile velika novčana sredstva, te da bi se utvrdilo ko zapravo stoji iza njihovog osnivanja i rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.