LSV: Potrebni duži razgovori sa Crnom Gorom

VIDEO K9: Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je izjavio da bi predsednici Srbije i Crne Gore morali da mnogo duže razgovaraju o situaciji u Crnoj Gori nego što su to do sada činili.

9

Sukob oko crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti ostavlja utisak da su predsednici Srbije  i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović u ozbiljnom konfliktu, ali obojici, suočenim protestima protiv svoje vladavine dobro dođe crkvena svađa.

Švajcarski radio koji je preneo ovo mišljenje tvrdi i da i Vučić i Đukanović posežu za uslugama” istog spin-doktora: Vladimira Bebe Popovića”. Portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona smo zamolili za komentar ovih navoda.

Poznavaoci situacije u Crnoj Gori su objasnili da ako Ustavni sud odbije inicijative o ustavnosti zakona kao neosnovane, u tom slučaju više nema nikakvih pregovora jer je to onda završeno, iako SPC ima mogućnost da ide na sud u Strazburu. Ako hipotetički sud utvrdi da je Ustav povređen, onda do kompromisa može doći. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.