LSV izašao iz gradske vlasti

VIDEO K9: Ostavkama na mesta članova gradskog veća, direktora javno komunalnih preduzeća te brojnih odbora i radnih tela, Liga socijaldemokrata Vojvodine i zvanično je okončala koaliciono partnerstvo u gradskoj vlasti Novog Sada. Na današnjoj sednici gradskog parlamenta odobrena su nova kadrovska rešenja.

0
73

Najveći broj tačaka među 18, o kojima su danas odlučivali odbornici Novog Sada ticao se komunalnih tema i kadrovskih rešenja.

Među njima je i Program investicionih aktivnosti u cilju održavanja čistoće na javnim površinama za 2023. godinu, koji predviđa nabavku dva kamiona autosmećara, tri autocisterne i autopodizača za koju su sredstva od 143 miliona dinara dobijena od pokrajine.

Bilo je reči i o urbanizmu, poput Rešenja o rušenju drvenih baraka koje se nalaze na gradskim delovima parcela u Ulici Bate Brkića, na kojima će biti građena Kulturna stanica Bistrica za koju je grad izdvojio 620 miliona dinara, kao i odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu.

Glavni povod za održavanje ove sednice bila su kadrovska rešenja, nakon što su članovi LSV, koji više nisu u koaliciji u gradskoj vlasti, podneli ostavke pa je za novog člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj izabran Aleksandar Bulajić iz SPS-a, za v. d. direktora Vodovoda i kanalizacije Uroš Lončar iz SNS-a, koji je podneo ostavku na mesto direktora JKP “Tržnica” gde ga je zamenio dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković, takođe iz SNS-a. Imenovani su i novi članovi raznih odbora i radnih tela.

Srpska radikalna starnka je jedina prava i istinska opozicija u novosadskom parlamentu, kažu radikali koji su glasali protiv novih kadrovskih rešenja.

Odbornici SPS-a i Jedinstvene Srbije iskoristili su priliku da kažu da ostaju čvrsto uz SNS, kako na gradskom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou.

Odbornici su na današnjoj sednici odlučivali i o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Novog Sada Gradskoj biblioteci, ali i AP Vojvodini, za potrebe Doma zdravlja „Novi Sad“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.