Loše vreme ne smeta ribolovcima

VIDEO K9: Pecarošima ovih dana više smeta to što nema vetra, a ne uporna kiša. Kako kažu u Ribolovačkom Savezu, ribe ima dovoljno za sve ljubitelje ribolova, a najviše na Fruškogorskim jezerima i oko Novog Sada.

0
489

Smuđ, som i bela riba i po lošem vremenu mogu se lako upecati u okolini Novog Sada, ali i na Fruškogorskim jezerima, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

“Ima dosta soma, ali tog sitnog soma, koji je po neki u meri, a uglavnom je ispod mere i uglavnom se lako lovi tu negde oko Novog Sada. Pa eto, apelujem ispred Ribolovačkog Saveza Vojvodine da sve ono što nije ispod 60 cm do repa vratimo nazad, kako bi sva ta riba imala šansu da se izmresti i sledeće godine”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog Saveza Vojvodine.

Na Fruškogorskim jezerima, dodao je Jovanović, smuđ se dobro izmrestio.

“Smuđ se dobro izmrestio, pogotovo na Fruškogorskim jezerima gde ga ima. Znači, imamo predstojeći vikend, pa kako god bilo vreme bilo, treba da izađemo na vodu i provedemo neke lepe trenutke”, kazao je Jovanović.

Meteorolozi za sada ne najavljuju kišu za predstojeći vikend, a iz Ribolovačkog saveza Vojvodine poručuju da za prave ribolovce vreme, bilo kakvo bilo, uopšte nije prepreka da se uživa u pecanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.