Loša komunikacija: Smena dr Jasne Mihailović

VIDEO K9: Jasna Mihailović smenjena je sa mesta Upravnika Zavoda za nuklearnu medicinu na Institutu u Kamenici. Tim povodom oglasio se i podpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Damir Zobenica. Institut za onkologiju Vojvodine demantovao je danas navode da je lekarka smenjena zbog pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci i saopštio da je Mihailovićeva razrešena dužnosti nakon što je tražila naknadu za prekovremeni rad za učešće u radu Stručnog kolegijuma tog instituta.

2893

Jasna Mihailović smenjena je sa mesta upravnika Zavoda za nuklearnu medicinu na Institutu za onkologiju Vojvodine.

Nju je smenio Miloš Lučić, direktor Instituta i bivši pokrajinski sekretar za zdravlje. Po rečima Mihailovićeve, u obrazloženju smene je kao razlog navedena “loša komunikacija”.

 

“On je napisao u obrazloženju da je razlog loša komunikacija između mene i Uprave instituta. Pa normalno, zato što ja stalno ukazujem na neke greške, stalno nešto tražim, i stalno se kao Kalimero borim protiv nepravde što je gotovo nemoguće”, rekla je prof. dr Jasna Mihailović.

Prema rečima Damira Zobenice, podpredsednika Izvršnog odbora Sprske napredne stranke, do smene je, međutim, došlo iz političkih razloga, jer Jasna Mihailović nije krila da je član ove partije.

 

“Dakle, mi imamo danas prisutnu članicu Srpske napredne stranke koja je smenjena isključivo iz političkih razloga, osobu koja je ubedljivo najstručniji kadar koji ovaj Institut ima u poslednjih desetinu godina”, izjavio je Zobenica.

On tvrdi kako je biografija Mihailovićeve najimpresivnija koju je on ikada imao priliku da drži u rukama, a da je mesto upravnika sada upražnjeno i rezervisano za nekog drugog, zbog čega je, kako je naveo, i osmišljena nova sistematizacija radnih mesta u Institutu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.