L’opera o Srpskom narodnom pozorištu

VIDEO K9: Svetski časopis koji se bavi temom opere L’opera objavio je priču i o Operi Srpskog narodnog pozorišta, manifestaciji Internacionalni operski dani i panel diskusiji Muzički mostovi.

0
13

Jedan od najpoznatijih svetskih časopisa na temu opere, italijanska L’opera, objavila je opširan članak i o operi Srpskog nardeonog pozorišta koja svojim umetničkim izvedbama stoji rame uz rame sa svetskim operskim kućama.

Na tri strane ovaj časopis piše o Operi najstarijeg srpskog pozorišta, a posebnu pažnju posvećuje prvoj konferenciji tog tipa, održanoj u Novom Sadu – Muzički mostovi.

Prošlog meseca, tokom trajanja Internacionalnih operskih dana, na ovoj konferenciji predstavnici teatara iz regiona i Zapadne Evrope dogovorili su da od naredne sezone počinju velike i značajne operske koprodukcije, kao i razmena umetnika među pozorišnim kućama.  Jedna od važnih tačaka jeste uspostavljanje jedinstvene platforme koja će imati za cilj promociju umetnika u inostranstvu i koja će sadržati bazu podataka umetnika, ali i formiranje regionalne operske alijanse.

Časopis L’opera je jedan od vodećih časopisa o svetu operske muzike. Iako je baziran u Italiji, izdanja izlaze širom sveta, a redovni čitaoci su u najmanje 65 zemalja.

2012. godine, ovaj časopis osnovao je i Internacionalne operske nagrade, a Srpsko narodno pozorište se, od ove sezone, našlo u društvu operskih kuća u kojima ovakav časopis prepoznaje nove talente.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.