Lokalni i pokrajinski izbori žrtva bojkota

VIDEO K9: Lokalni i pokrajinski izbori mogli bi biti žrtva opravdanog bojkota opozicije pre svega republičkih izbora koji će biti održani sledeće godine, rekao je u Otvorenom ekranu Ivan Stijepović, potpredsednik Skupštine Vojvodine i član stranke Moderna Srbija.

0
148

Naredne godine građane Srbije očekuju izbori na svim nivoima, lokalni, pokrajinski i parlamentarni, a u žiži javnosti ovih dana je to ko će na ove izbore izaći, a ko će ih bojkotovati.

Stav stranke Moderna Srbija o ovom pitanju još nije zvanično donet, što se očekuje u narednih mesec dana, rekao je Stijepović.

“Da li će se ići na bojkot, da li će se ići na izbore, i jedno i drugo je za sada u igri i još uvek većina u organima koji odlučuju, to su šire predsedništvo i skupština stranke, galavni odbor, nije zauzela stav i još uvek nismo o tome diskutovali”, kazao je Stijepović.

Što se tiče njegovog ličnog stava o izlasku na izbore, Stijepović o tome ima dva različita stanovišta koja su mu, kako je rekao, podjednako bliska.

“Razumem i one koji zagovaraju bojkot. Naravno da uslovi za izbore sada, u ovom momentu, kao i za prethodne izbore i neke sledeće koji će biti u martu, aprilu, maju, sledeće godine, nisu do kraja regularni i imamo veoma veliki broj neregularnosti koje se dešavaju i na samom biračkom mestu i, ono što je još važnije, u toku samih izbora izvan biračkog mesta, kao i pre samih izbora, kupovina glasova, skupljanje sigurnih glasova, pozivanje tih ljudi koji su na nekim spiskovima da izađu da glasaju, bugarski voz, vozila bez oznaka koja dolaze i patroliraju u manjim sredinama i tako dalje”, naveo je Stijepović.

Sa druge strane, naveo je Stijepović, postoji bojazan da će lokalni i pokrajinski biti žrtva politike izbora na republičkom nivou i tema koje za lokal, praktično, nemaju nikakvog značaja, kao što se to i ranije dešavalo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.