Lokalizovan požar na deponiji

VIDEO K9: Požar koji je na gradskoj deponiji u Novom Sadu izbio juče posle 16 časova lokalizovan je i stavljen pod kontrolu.

0
19

Novosadski vatrogasci dojavu o požaru na gradskoj deponiji dobili su juče oko 16,20 časova i uputili se da ga gase sa pet vozila i 10 vatrogasaca spasilaca.

Požar je, međutim, bio na tolikoj površini da su u pomoć priskočili i vatrogasci iz Bačke Palanke, Temerina, Vrbasa, u gašenju su učestvovali i brojni radnici Čistoće, Gradskog zelenila i drugih javno komunalnih preduzeća sa mehanizacijom.

Požar je juče lokalizovan nakon dva sata, ali ne i likvidiran, kaže Stojan Milovac, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade MUP-a u Novom Sadu.

“Tamo su naše ekipe i ostale koje vrše likvidaciju i dogašivanje požara, on je lokalizovan, nema opasnosti da se proširi, vrši se nasipanje zemlje, tako da očekujemo da u toku dana bude i likvidiran”, rekao je Milovac.

Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović izjavila je za medije da je vatra izbila na delu deponije koji nije aktivan i gde se ne donosi otpad te da je brzom reakcijom sprečeno njeno dalje širenje.

U isto vreme dok je trajala intervencija na deponiji, druga ekipa vatrogasaca ugasila je požar na krovu trospratnice u Ulici Ilije Ognjenovića 6 za svega nekoliko minuta, uz oprez da ne izazovu preveliku štetu vodom u stanovima na nižim spratovima, zbog čega su im se stanari javno zahvalili pismom koje su preneli lokalni mediji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.