Lokacijski uslovi umesto dozvole

VIDEO K9: Većinom glasova danas su članovi Saveta za budžet i finansije odobrili predlog odluke prema kojoj će dug za neizmireni porez preduzeća ,,Simpo'' iz Vranja prema Gradu Novom Sadu biti prenet u vlasnički kapital grada, a izglasana je i promena naziva za izdavanje lokacijske dozvole u takozvane lokacijske uslove. Konačnu reč o ovom odlukama daće odbornici gradskog parlamenta koji će zasedati u petak.

0
581

Savet za budžet i finansije Skupštine grada prihvatio je predlog odluke o konverziji duga dva preduzeća prema Novom Sadu, među kojima je i ,,Simpo” AD Vranje.

Gradska poreska uprava utvrdila je dugovanja privrednog društva “Simpo“ a.d. Vranje, po osnovu neizmirenih lokalnih javnih prihoda na dan 31.decembra prošle godine, sa obračunatom kamatom do 19. aprila ove godine, u iznosu od skoro 29 i po miliona dinara, dok su potraživanja javnih komunalnih preduzeća za isti period u iznosu od skoro 7 miliona.

“Gde će Grad Novi Sad zajedno sa još nizom lokalnih samouprava, gde posluje ,,Simpo” Vranje, taj dug preneti, konvertovati u vlasničkom kapitalu tog preduzeća, isto tako se to odnosi na slobodnu carinsku zonu iz skladišta to preduzeće dug koji ima prema Gradu Novom Sadu, Novi sad će konvertovati to utrajni ulog, odnosno povećaće procenat koji već ima u osnivačkom kapitalu tog preduzeća”, pojasnio je Petar Ćirović ispred Saveta za budžet i finansije.

Potraživanje Gradske poreske uprave, prema Javnom skladištu Slobodna carinska zona Novi Sad ad Novi Sad 31. avgusta je, po osnovu izvornih javnih prihoda-poreza na imovinu, iznosilo više od 125.500.000 dinara, od kojih je glavnica preko 88.200.000. Članovi ovog saveta usvojili su i predlog odredbe koja se onosi na lokalnu administrativnu taksu vezanu za izdavanje lokacijske dozvole.

“Ona se više ne zove gradska administrativna taksa za lokacijsku dozvolu nego za lokacijske uslove. novčani iznos te takse ostaje isti, što se najviše tiče ljudi koji investiraju, odnosno grade, tako da se samo terminološki menja, ali novčani iznos je isti”, naveo je Ćirović.

Odlukom o administrativnim taksama izvršeno je usaglašavanje sa Zakonom o planiranju i izgradnji, s obzirom da Zakon više ne propisuje izdavanje lokacijskih dozvola, tako da će se sada umesto za lokacijsku dozvolu, naplaćivati za lokacijske uslove.

Prema rečima Ćirovića, iznosi administrativne takse koji se plaćaju iz oblasti urbanizma i građevinarstva nisu menjani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.