Livadom do Lidla

VIDEO K9: Da prilikom izgradnje novih objekata treba posebno voditi računa o njihovoj dostupnosti svim kategorijama garađana pokazuje i primer na Novom naselju, na koji nam je ukazala naša sugrađanka.

0
133

Novosađanka Dušica Živanović ukazala je na problem sugrađana koji bi hteli da do kompanije Lidl ili do svojih radnih mesta u objektima duž Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju dođu bez automobila.

Pešacima i biciklistima nije mesto na prometnoj saobraćajnici, kaže Živanović, ali su na to prisiljeni zato što ne postoje staze i trotoari. Ona navodi i da se od februara prošle godine do danas obraćala svim institucijama i službama za koje je smatrala da su nadležne.

U odgovoru koji je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uputila našoj sugrađanki krajem decembra prošle godine, između ostalog stoji da je ova uprava sa “Lidl Srbija” zaključila Ugovor o finansiranju i regulisanju međusobnih odnosa Investitora i Finansijera u cilju izgradnje pešačko-biciklističke staze na ovom mestu, kao i da je Lidl preuzeo na sebe da finansira izradu tehničke dokumentacije i njihovu izgradnju.


Staza još uvek nema i nije poznat rok do kojeg će kupci Lidla, ali i zaposleni u kompanijama u produžetku do svojih odredišta dolaziti preko livade ili bulevarom, rizikujući svoje živote.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.