LITPRAX – Književnost u praksi

VIDEO K9: Na Univerzitetu u Novom Sadu počele su radionice za studente u okviru međunarodnog Erazmus+ projekta LITPRAX u čijem fokusu je književnost u praksi.

0
82

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu i Filozofski fakultet UNS domaćini su prve radionice i multiplikatorskog događaja Erazmus+ projekta LITPRAX u čijem fokusu je književnost u praksi, odnosno profesionalni izazovi čitanja, prevođenja i uređivanja u digitalnom dobu.

Tim povodom, od 21. do 24. marta, u zgradi Rektorata biće održana Nedelja projekta LITPRAX na Univerzitetu u Novom Sadu, koja će obuhvatiti radionice za studente, kao i niz drugih događaja.

U ovom trenutku na Univerzitetu u Novom Sadu će 21 strudet uživo pratiti i učestvovati u radionicama, od kojih je 10 sa Filozofskog fakulteta, njih 5 sa Univerziteta u Ljubljani i šestoro sa Zapadnog univerziteta u Temišvaru.

Na samim radionicama strudenti će se baviti temama koje su vezane mahom za književnu produkciju, imaće zadatak da istraže ko je ko u domenu književne produkcije, baviće se književnim prevođenjem, prevođenjem kolokvijalnih izraza i psovki sa španskog na svoje maternje jezike, baviće se španskom i latinoameričkom književnošću 21. veka, te zajedno raditi na bazi podataka koja je uključena u kompletan LITPRAX projekat, budući da će na kraju imati sveobuhvatnu bazu podataka svega što je objavljeno sa španskog jezika na srpski, rumunski i slovenački u ovom veku.

Ovaj projekat biće nastavljen u oktobru u Temišvaru, a biće završen u martu ili aprilu naredne godine u Ljubljani prolećnom školom čiji će prouvod biti pripručnik na španskom jeziku, dostupan svima tako da će moći da se koristi na svim univerzitetima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.