Lisje obnavlja ograde na grobljima

VIDEO K9: U okviru kompletiranja infrastrukture na grobljima, JKP Lisje planiralo je da tokom 2017. godine obavi rekosntrukciju ograde na gradskom groblju, kao i da dozida deo ograde, a planirana je i obnova ograde na Almaškom gorblju.

0
643

Ograda na Almaškom groblju zidana je kombinovanjem žute i crvene fasadne opeke, a kako navode u Lisju, rekonstrukcija je neophodna kako bi se posetiocima omogućio bezbedan obilazak groblja.

Na Almaškom groblju biće rekonstruisana postojeća ograda i izgrađena na delu na kojem trenutno ne postoji. Ovi radovi biće izvedeni zbog trenutne statičke nesigurnosti postojećeg dela zidane ograde, te mogućnosti njenog urušavanja na pojedinim delovima.  Rekonstrukcijom i dogradnjom, ovaj problem biće rešen, navode u Lisju.

Kada je reč o obnovi postojeće ograde na Gradskom groblju prema naselju Sajlovo, ona će biti učinjena na inicijativu građana, navodi Lisje u svom Programu investicionih aktivnosti za 2017. godinu. Osim rekonstruckije, planirana je i dogradnja zidane ograde oko celog kompleksa groblja. U Lisju preciziraju da će na ovaj način biti “zaokružen” ceo kompleks i biće upotpunjen autentičan izgled pejzažnog uređenja karakterističnog za Gradsko groblje.

Prva faza izgradnje krenuće od Sajlovačke ulice, čime će biti ispunjeni zahtevi stanovinika sa Sajlova da se vizuelno odvoji Groblje od ulice.

Kako je navedeno u pisanoj izjavi dostavljenoj redakciji Kanala 9, “sve navedene investicije imaju svu prateću i tehničku dokumentaciju, dozvole i rešenja izdata od strane nadležnih institucija za izvođenje pomenutih radova”.

Za izgradnju i obnovu ograda na Alamškom i Gradskom groblju iz gradske kase u okviru kapitalnih subvencija biće izdvojeno ukupno 32 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.