Linija 86 nije dočekala leto

VIDEO K9: Autobus na liniji za Vrdnik Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, nije dočekao svoj letnji red vožnje. Od 1. januara ova linija je ukinuta, zbog, kako je saopšteno, ekonomske neisplativosti.

0
354

Nakon tri meseca svakodnevnog saobraćanja, JGSP “Novi Sad” zbog ustanovljene neisplativosti od prvog januara ukida autobusku liniju 86 na relaciji Novi Sad Vrdnik.

Linija 86 za Vrdnik, kao što smo ranije u nekolikoi navrata izveštavali, uvedena je 1. oktobra prošle godine na osnovu učestalih zahteva građana, kao i zahteva iz iriške opštine. Autobus je saobraćao od Međumesne autobuske stanice do hotela Termal u Vrdniku.

Isplativost linije Javno gradsko saobraćajno preduzeće pratilo je tokom svega tri meseca saobraćanja, da bi na kraju bilo zaključeno da je iskorišćenost kapaciteta na ovoj relaciji mala, a linija 86 neodrživa sa stanovišta racionalnog tržišnog poslovanja.

Nadzorni odbor preduzeća je, kao je saopšteno, na osnovu ekonomske analize koja nije potvrdila opravdanost daljeg postojanja linije do Vrdnika, doneo odluku o njenom ukidanju od 1. januara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.