Limenka teatar fest od 24. jula

VIDEO K9: Jedan neobičan festival za decu i mlade pod nazivom Limenka teatar fest počeće krajem jula u Kulturnoj stanici Eđšeg.

0
60

Limenka teatar fest spoj je pozorišta i ekologije, koji najmlađim Novosađanima dovodi devet predstava koje će imati priliku da pogledaju od 24. do 28. jula u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Glumica Valentina Pavličić, koja je birala predstave, istakla je da su namenjene deci od dve do iznad 12 godina i da su u skladu s tim različitih žanrova i na različite teme: ljubav, prijateljstvo, solidarnost, usamljenost, ljudske karaktere, a kao jednu od najsnažnijih ističe temu ekologije koja je jedan od postulata ovog festivala.

Jedan od načina na koji možemo da čuvamo prirodu je reciklaža, a ideja Limenka teatar festa je upravo to da deca na konkretan način vide kako ono što recikliraju utiče na njihov bolji život.

U tom kontekstu osmišljeno je da ulaznica za ovaj festival bude “ekološka valuta” – alu-coin, prva takva registrovana u svetu.

Da bi se dobio alu-coin, kojim se kupuje karta za festival, ali i još neke korisne stvari poput knjiga i školskog pribora, potrebno je doneti pet praznih limenki.

Nakon što limenke predaju na ulazu, dete dobija kartu za festival, a limenka kreće na svoj novi životni put – reciklaže.

Nekoliko nedelja pre festivala organizatori su u Novom Sadu postavili i više kutija za prikupljanje limenki.

Stanari u okviru jedne stambene zajednice tako zajedničkim snagama mogu da doprinesu da deca iz komšiluka lako dođu do limenki koje ih vode na Limenka teatar fest.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.