Liman ne odustaje od inicijative

VIDEO K9: Građanska borba inicijative 'Sačuvajmo Liman od betona' još nije završena, a javnu raspravu održanu u novembru bi, zbog proceduralnih propusta trebalo poništiti, rekao je sugrađanin Novi Nebojša Milenković u našoj emisiji Otvoreni ekran.

1
1602

2018. godinu sugrađani sa Limana, naročito članovi Inicijative ‘Sačuvajmo Liman od betona’, pamtiće i po javnoj raspravi održanoj krajem novembra u Plavoj sali Skupštine grada, povodom njihovih primedbi na urbanistički plan koji reguliše njihov deo grada.

“Ja sam učestvovao kao neko ko je podržao inicijativu ‘sačuvajmo Liman od betona’ i to jeste jedna od onih građanskih inicijativa koje, srećom, pokazuju da građani nisu digli ruke od sopstvenog grada. Takva je i inicijativa ‘Sačuvajmo livadicu’ i ‘Odbranimo park kod Muzeja Vojvodine”, naveo je Milenković.

Milenković je, kako je rekao, nezadovoljan ulogom koju su na toj javnoj raspravi odigrali direktor Zavoda za urbanizam i predsednik gradske Komisije za planove i načinom na koji su se predstavnici grada odnosili prema zahtevima građana.

“Naime, sa Limana je Grad Novi Sad, odnosno ova radna tela, dobila oko 7 hiljada primedbi građana na predlog promene urbanističkog plana koji, podsećam, predviđa izgradnju sedam garaža, osam zapravo, pa su od dve kao odustali, izgradnju jedne trake puta i kafane u Limanskom parku. To je bio povod”, kazao je Milenković.

Ova građanska još uvek nije završena, istakao je Milenković i dodao da Inicijativa još uvek nije dobila zapisnik koji je zatražila nekoliko dana nakon javne rasprave u Plavoj sali.

“Zapisnik smo dužni da dobijemo, ja sam ih podržao i sada se smatram delom te Inicijative, taj zapisnik još uvek čekamo, zato što je na samoj javnoj raspravi učinjeno toliko proceduralnih propusta, da ta javna rasprava zapravo mora da se poništi”, smatra Milenković.

Ovakve borbe za svoje okruženje su dobre, zaključio je Milenković, jer pokazuju da građani nisu digli ruke i odustali od svog načina života, svog grada, pa i sopstvene zemlje.

1 KOMENTAR

  1. Liman je pokazao borbenost – ukoliko budu uspeli da se (samo)organizuju i nastave ono što su započeli mogli bi i da uspeju. A da bi odbranili čitav grad neophodna je solidarnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.