Lični razvoj deteta kroz zabavu

VIDEO K9: Udruženje roditelja Matica, organizuje besplatne radionice za decu za vreme Novosadskog dečijeg leta, na kojima će mališani, ali i njihovi roditelji učiti o ličnom razvoju i razvoju socijalne i emocionalne inteligencije.

0
621

Udruženje Matica sprovodi program Relax kids, koji je poreklom iz Velike Britanije, a časove programa drže licencirani treneri. Deca kroz zanimljive radionice razvijaju samopoouzdanje i svesnu pažnju.

“Mi radimo duboko opuštanje, radimo vizuelizaciju, radimo afirmacije, radimo vežbe disanja, radimo vežbe dodira, neka vrsta masaže, ne ona masaža na koju pomislimo. Radimo vežbe pažnje i stimulacije intelekta, radimo i fizičko kretanje i istezanje i to svaki čas Relax Kidsa sadrži sve te elemente, a uvek su svi ti sadržaji povezani u neku temu”, rekla je Biljana Grbović, koordinatorka Udruženja roditelja Matica.

Grbović kaže da deci koja dođu prvi put, bude neobično, ali svi koji su do sada došli jednom, nastavili su redovno da posećuju radionice.

“Oni su otvoreni za novine i možda prvi put kad dođu i kad radimo vežbe opuštanja, kad treba da zatvore oči, onda onaj ko je novi, čudno mu je, pa na kratko zatvori oči, pa otvori, pa gleda da li su ostali zatvorili. Kad vidi da svi žmure, a dobro je i ja ću. Samo taj prvi put im bude jako neobično, a kasnije, činjenica je da su svi koji su dolazili otkad smo osnovali udruženje u januaru, svi koji su dolazili, nastavljaju da dolaze, što je pokazatelj da su zadovoljni i roditelji kažu da deca baš traže vrlo rado da dolaze”, navela je Grbović.

Da deca zaista pozitivno reaguju na ove radionice, uverila se i ekipa Kanala 9. Radionice su namenjene deci uzrasta od 3 do 15 godina i na osnovu toga formiraju se grupe.

“Ono što smo negde primetili, pa smo na osnovu toga i osnovali ovo udruženje, jeste da se danas velika pažnja posvećuje intelektu i telesnosti. Odnosno, deca od najranijeg uzrasta idu na sportske treninge i idu na neke programe koji u obrazovnom i intelektualnom smislu unapređuju,. I jedno i drugo je jako dobro, međutim čunjenica je da je baza, ona duhovna sfera, ona emocionalno-socijalna sfera, emocionalna i socijalna inteligencija koja se zapostavlja i kojom se niko ne bavi. I vi onda dobijete decu, odnosno zrele ljude koji svašta znaju i umeju, ali nemaju dobro samopouzdanje, nemaju moralne stavove, ne vole sebe, ne poštuju sebe, isto se tako ponašaju prema odraslima. Onda dobijemo rezultate koje uopšte nismo očekivali, kojima nismo zadovoljni”, kazala je Grbović.

Naredna radionica počeće 21. avgusta i trajaće nedelju dana. Udruženje se nalazi u ulici Hadži Ruvimova broj 4, a zainteresovani roditelji, mogu dobiti informacije putem telefona na broj 063 622 900 .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.