Licenciran Dnevni boravak za MNRO

VIDEO K9: Novi Sad preko gradske Uprave za socijalnu i dečju zaštitu godišnje izdvaja preko milijadru dinara za Gradsku upravu za dečju i socijalnu zaštitu putem koje se finansiraju udruženja osoba sa posebnim potrebama ili nekim vidom invaliditeta.

0
449

Savet za osobe sa posebnim potrebama Skupštine Novog sada ugosti je danas gradsko Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, koji su im predočili rezultate svog dosadašnjeg rada.

Sva udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom imaju punu podršku grada, kao i Gradske uprave za dečju i socijalnu zaštitu, koja ih, inače, finansira značajnim sredstvima koja se godišnje izdvajaju za poboljšanje kvaliteta života ovih sugrađana.

“Podsetila bih samo da grad Novi Sad od ukupnog budžeta izdvaja preko 8% za Gradsku upravu za dečju i socijalnu zaštitu, dakle, preko milijardu dinara, putem čega se finansiraju sva udruženja osoba sa invaliditetom. Dakle, preko konkursa oni pišu programe za svoje programske aktivnosti i tako im zaista nesebično pomažemo i ja verujem da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu”, rekla je Sonja Radaković, predsednica Saveta za osobe sa posebnim potrebama.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama postoji preko 56 godina i trenutno broji preko 200 članova.

Imaju širok program za pomoć svojim korisnicima, osobama sa intelektualnim poteškoćama i njihovim porodicama, poput inkluzivnog i volonterskog servisa, kao i, u poslednjih 12 godina, Dnevnog boravka koji finansira Grad, a što je bila jedna od tema današnjeg sastanka.

“Zahvalni smo Gradskoj upravi za dečju i socijalnu zaštitu što nas 12 godina podržava i omogućava da 20 porodica pošalje svoju decu kod nas i da zadovoljimo te neke osnovne kriterijume usluge socijalne zaštite koja je nama poverena od decembra 2016. kada smo postali licencirana usluga socijalne zaštite”, rekla je Danijela Mandić, koordinatorka Dnevnog boravka Udruženja.

Probleme udruženja osoba sa posebnim potrebama grad Novi Sad rešava postepeno i u skladu sa svojim mogućnostima, kako finansijskim tako i tehničkim, s obzirom na to da je jedan od najvećih još uvek pristupačnost, odnosno veliki broj arhitektonskih barijera, čije uklanjanje umnogome zavisi od tehničkih mogućnosti prilagođavanja postojećih arhitektonskih rešenja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.