LGBT u borbi protiv napada i diskriminacije

VIDEO K9: Novosadska nedelja ponosa biće održana od 15. do 21. maja. Koliko je bezbednost LGBT osoba popravljena poslednjih godina i da li ih sada društvo prihvata, odgovara pripadnik Grupe "Izađi".

0
16

Novi Sad važi za jedan od bezbednijih i tolerantnijih gradova po pitanju prava i prihvatanja LGBT osoba, a takođe prema istraživanjima i čitava Srbija poslednjih godina ima viši stepen razumevanja, kažu u Grupi “Izađi” koja će od 15. do 21. maja organizovati Novosadsku nedelju ponosa.

Problem je i porast govora mržnje u medijima, koji dovodi do zapaljive atmosfere, kaže Velimir Milošev.

U cilju daljeg poboljšanja položaja, Grupa „Izađi“ će tokom naredne dve godine sprovoditi projekat „Radimo zajedno“ preko kojeg će se sa raznim institucijama i kompanijama baviti kreiranjem politika tolerancije i rada sa LGBT osobama.

Takođe, Grupa „Izađi“ konstano radi na osnaživanju mladih LGBT osoba i njihovih roditelja i drugih članova porodice kroz besplatno savetovalište od 25 sesija.

Upravo ovakvih vidova psiho-socijlane zaštite koje bi treblao da pružaju organizacije, ima malo u Srbiji, kaže Milošev i dodaje da takođe manjkaju sadržaji, ali i prostori gde bi LGBT osobe mogle da provode kvalitetno vreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.