Levica Srbije: Čovek u centru politike

VIDEO K9: Na političkoj sceni Srbije danas praktično i nema opozicije koja bi u centar svog delovanja stavila konkretnu dobrobit običnog građanina i vraćanje njegovog dostojanstva, kako to čini njena partija, rekla je Ferida Čustović, zamenica predsednika Levice Srbije, u emisiji Otvoreni ekran.

0
393

Levica Srbije je mlada partija vanparlamentarne opozicije, nastala pre dve godine kao potreba u aktuelnoj situaciji u društvu, rekla je zamenica predsednika ove stranke.

“Prosto, kao jedan odgovor na potrebe duštva da se jedna partija, pre svega, okrene prema čoveku, prema njegovim potrebama i pravima, čoveku koji je obespravljen, nezaposlen, jedva sastavlja kraj s krajem, ne može da izdržava porodicu, čoveku koji ne vidi perspektivu za dalje, iz dana u dan je situacija sve gora i gora”, kazala je Čustović.

U našoj zemlji se malo toga promenilo ili napredovalo od devedesetih godina do danas na bilo kom polju, naprotiv, smatra Čustović i dodaje da je i to jedan od razloga formiranja Levice, kao stranke sa jasno definisanim opredeljenjem.

“Sa ciljem da čovek bude u centru te politike. Krajnje je vreme, zato što toliko idemo nizvodno, toliko padamo iz dana u dan u svim sferama da je jedini spas u tome da potpuno promenimo politiku, da potpuno promenimo pogled i način na koji smo do sada vodili zemlju, da prestane privatizacija javnih preduzeća, velikih giganata, da zaposlimo ponovo ljude”, rekla je Čustović.

Ona tvrdi da u svakodnevnom kontaktu s građanima na terenu dobijaju potvrde o potrebi korenitih promena u našem društvu, u svim njegovim segmentima, praktično, promenu društvenog sistema. To ovu stranku, prema njenim rečima razlikuje od drugih u Srbiji koje u svom nazivu imaju socijalni predznak.

“Prosto, mi ne vidimo da oni imaju suštinske razlike sa politikom koja je na vlasti trenutno, koja prodaje duštvena preduzeća i dobra. I oni prizivaju neke strane investitore, samo na neki drugi način, ne okreću se politici prema čoveku”, navela je Čustović.

Levicu Srbije izdvaja i to što nije nastala ni iz jedne političke partije koja je do sada postojala na političkoj sceni Srbije, a njen kompletan program fokusiran je isključivo na vraćanje dostojanstva građanima naše zemlje i podizanje kvaliteta njegovog socio-ekonomskog života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.