Leto u Svratištu za decu

VIDEO K9: Svratište za decu u Novom Sadu i tokom letnjih meseci pruža predah mališanima koji žive i rade na ulici. Iako je smanjen broj poseta tokom raspusta i toplih dana, u Svratištu svakodnevno organizuju aktivnosti da deci koja dođu dan bude ispunjen.

367

Tokom leta smanjen je broj boravka dece u Svratištu, pa dnevno u proseku ovu ustanovu poseti oko 25 mališana, koji se kraće zadržavaju.

“Sad je raspust, nemaju školskih obaveza, dođu ovde, malo provedu vreme na računarima, gledaju tv, učestvuju u radionici, pa onda možda odu na Štrand ili na bazen. Onda se ponovo vrate ovde, da bi se istuširali, da bi večerali i slično. Mi im čak, kada nam najave da će ići na plažu, onda im damo peškire, da imaju prosto eto gde da sednu, oni kasnije to vrate, to se opere, tako da smo na neki način, u toku leta, nismo fokusirani na školske obaveze”, rekla je Daliborka Batrnek Antonić, koordinatorka Svratišta.

Svratište za decu sarađuje sa brojnim udruženjima i pojedincima kako bi organizovali što kvalitetniji program boravka, pa je tako ovog leta planiran niz kreativnih i edukativnih radionica sa ciljem da deca steknu znanja o životnim veštinama koje će im biti od koristi u lokalnoj zajednici.

“Evo, sad krajem avgusta ćemo, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu, voditi decu na letnju školu reproduktivnog zdravlja i to će biti zapravo mlade osobe, kojima već te reproduktivne teme i pratnerski odnosi su njima veoma aktuelni, znači neće biti u pitanju deca, već stariji korisnici usluge koji će tu steći neka najosnovnija znanja koja su negde važna da bi zaštitili sopstveno zdravlje”, najavila je Batrnek Antonić.

Aktivnosti koje Svratište organizuje tokom školske godine imaju akcenat na izradi domaćih zadataka, dok tokom raspusta deci pružaju predah, a edukativne radionice prožimaju zabavom, pa će tako škola reproduktivnog zdravlja, koja će tokom avgusta biti organizovana izvan Novog Sada, predstavljati odlazak na zasluženi odmor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.