LETO U KOTORU

650

(VIDEO K9) Prava izletnička destinacija u Crnoj Gori svakako je Kotor. Ovaj grad beleži veliki broj poseta turista, ali ne i noćenja. Razlog su mali smeštajni kapaciteti. 

Kotor bi ove sezone, prema prognozama Turističke organizacije, trebalo da poseti do 300 000 turista. Izletnici su već zabeležili porast od 28 odsto u odnosu na prošlu godinu. Međutim, kapaciteti postojećih hotela su mali, a nedostaju investitiroi koji bi osposobili nekadanšnje velike komplekse. Pojedini objekti posluju dobro.

Kako bi došli do Crne Gore mnogi turisti koriste avio prevoz. Tako je ovo leto donelo odličan prihod aerodormu u Tivtu. Trend rasta putnika ne zaustavlja se od maja, a isto se očekuje i u septembru i oktobru.

Prema istraživanju CNN -a, navode u Turističkoj organizaciji Kotora, ovaj grad je jedna od osam najneistraženijih destinacija u jugositočnoj Evropi.Turista ima najviše iz Rusije i Evrope, računajući i region. Ove godine novina je elektronska prijava boravka smeštaja. Cena boravišne takse  ostala je nepromenjena, odnosno 0,80 centi po osobi. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.