Leto u Italiji za mališane iz Dečjeg sela

VIDEO K9: Tridesetak mališana iz Dečjeg sela spremaju se za odlazak u Italiju, gde će dve nedelje boraviti u dečjem kampu i družiti se sa mališanima iz dečjih sela širom sveta. Boravak im je obezbeđen, kažu organizatori, a trenutno su u potrazi za prevoznikom.

0
462

Svake godine u Kaldonacu u Italiji organizacija SOS Kinderdorf okuplja decu i predstavnike dečjih sela iz čitavog sveta.

U julu mališani iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici trebalo bi da posete ovo mesto.

“Dečje selo, koje je bilo u toj organizaciji SOS Kinderdorfa, takođe učestvuje, u terminu od 11. do 24. jula, gde mi sa tridesetoro dece i zajedno sa vaspitačima i stručnim radnicima i saradnicima boravimo u kampu koji se organizuje u smislu svakodnevnih dešavanja, igraonica, kulturno umetničkih predstava, sportskih radionica i tako dalje. Organizuju se izleti”, rekao je Mirko Jankilić, v.d. direktora Dečjeg sela.

Ovaj aktivan odmor od velikog je značaja za decu, pre svega zbog sticanja novih iskustava, novih znanja i novih prijatelja.

“Uspomene su ono što ostaje posle svega toga, tako da Dečje selo ima nekoliko foto albuma ispunjenih samo slikama iz Italije. To nije sve što mi u toku leta organizujemo za našu decu iz Dečjeg sela. U toku leta imamo još dve sportske manifestacije. Jedna je u Varšavi u Poljskoj, fudbalskog je karaktera, kao i ova u Kečkemetu u Mađarskoj, takođe u julu, gde naše ekipe Dečjeg sela, fudbaleri uzimaju učešće”, naveo je Jankilić.

Dečje selo trenutno putem javne nabavke traži prevoznika, dok su smeštaj, ishrana i boravak dece u Italiji obezbeđeni od strane SOS Kinderdorfa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.