Leto privlači turiste u Novi Sad

VIDEO K9: Više od 34.000 turista je od januara do maja ove godine boravilo u Novom Sadu, što je značajno više u odnosu na isti period prošle godine, kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada. Za ovaj porast zaslužna je i kampanja TONS-a pod nazivom „Novi Sad – Harmonija koja inspiriše i budi sva čula“.

0
21

Kampanju koju je, na društvenim mrežama, pokrenula gradska turistička organizacija, „Novi Sad – Harmonija koja inspiriše i budi sva čula“, čine 30-ak novih promotivnih video spotova i veliki broj promotivnih i zanimljivih tekstova koji domaćoj i regionalnoj publici predstavljaju turističku ponudu grada, ističu u TONS-u.

Uprkos problemima koje od prošle godine donosi pandemiji korona virusa, zabeležen je rast noćenja u Novom Sadu od 20 %, navodi PR TONS-a Tihana Putin i dodaje da bi u boljim okolnostima beležili mnogo bolje rezultate.

Od januara do maja ove godine, na teritoriji našeg grada zabeležen je rast noćenja od preko 70%, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Ono što najviše privlači turiste jesu razne manifestacije po kojima je Novi Sad poznat i koje, posebno u letnjem periodu privlače veliki broj turista i posetilaca.

Na osnovu informacija kojima TONS raspolaže, najveći broj noćenja u maju mesecu ostvarili su domaći turisti, a zatim turisti iz regionalnih zemalja, kao i iz Ruske Federacije, Nemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije i Italije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.