Leto na Trgu galerija od 14. juna do 30. avgusta

VIDEO K9: Manifestacija ,,Leto u vrtu galerija'', koju već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, ove godine prerasla je u ,,Leto na Trgu galerija". Ovim ustanovama, naime, pridružila se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, kako bi zajedno od 14. juna do 30. avgusta sugrađanima omogućili posebno kulturno osveženje.

419

Svečano otvaranje i zatvaranje manifestacije ,,Leto na Trgu galerija 2018” biće upriličeno izvan vrtova muzeja i izneto na Trg galerija, tačnije na platoe ispred muzejskih zdanja, kako bi se ukazalo na značaj tog prostora koji okuplja ove tri muzejske institucije i njenog uključivanja u kulturni život grada.

“To je manifestacija koja se u kontinuitetu održava od 2012. godine, s tim što ove godine ima jednu malu dopunu i samim tim izmenu u nazivu. Ove godine priključila nam se i galerija Rajka Mamuzića, tako da pored Galerije Matice srpske i Spomen zbirke Pavla Beljanskog i oni učestvuju u ovogodišnjem programu i zbog toga se ove godine ne zove ,,Leto u vrtu galerije”nego se zove ,,Leto na trgu”, rekla je Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

Tim povodom, u četvrtak 14. juna, na platou ispred Spomen zbirke Pavla Beljanskog biće upriličeno svečano otvaranje izložbe ,,Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog” autorke Jasmine Jakšić Subotić, istoričarke umetnosti. Otvaranjem ove izložbe započeće i sama manifestacija.

“Manifestacija će se redovno održavati četvrtkom u 21 sat, znači od ovog četvrtka, pa sve do početka septembra. Biće to jedan šareni program za sve Novosađane koji leto provode u Novom Sadu”, navela je Palkovljević Bugarski.

Svakog četvrtka do 30. avgusta, od 21 do 23 časa, Novosađani će moći da se osveže uz putopisne priče, filmske projekcije, predavanja, muziku i druženje, i to uz besplatan ulaz i prijatan ambijent, istakli su organizatori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.