Leto na francuski način

VIDEO K9: Za početak letnjeg kulturnog programa, Francuski institut u Srbiji je u saradnji sa partnerima pripremio raznovrsan program za sve uzraste. Ove nedelje najmlađi će biti u prilici da vide predstavu ,,Kutija za igračke'', a od četvrtka startuje i novi ciklus Francuskog filmskog karavana.

0
458

Centralna tema Francuskog kulturnog centra u Novom Sadu koja povezuje sve planirane programe jeste, prema rečima organizatora, odnos prema kulturnom nasleđu.

“Zajednički imenitelj je zapravo bavljenje temom nasleđa, na koji način možemo da približimo nasleđe mlađim generacijama, na koji način možemo da ga preispitamo, na koji način možemo da se odnosimo kreativno prema njemu”, navela je Tanja Gavrilović sa Francuskog instituta u Novom Sadu.

U četvrtak, 21. juna, u Sinagogi će sugrađani moći da pogledaju muzičku predstavu za najmlađe ,,Kutija za igračke” po motivima istoimenog baleta Kloda Debisija. Ulaz na ovu muzičku predstavu je besplatan.

Program je upriličen na Svetski dan muzike, ali i stogodišnjicu smrti ovog čuvenog francuskog kompozitora.

“Program koji je namenjen najmlađoj publici u pitanju je muzička predstava ,,Kutija za igračke” koja je nastala po motivima istoimenog dela čuvenog francuskog kompozitora Kloda Debisija, inače ove godine se obeležava i stogodišnjica smrti ovog kompozitora. Program se radi u saradnji Somborskim muzičkim svečanostima  i Novosadskim muzičkim svečanostima u 10 časova, 21. juna, u Sinagogi”, rekla je Gavrilović.

Istog dana u Kulturnom centru Novog Sada počine novi ciklus Francuskog filmskog karavana pod nazivom ,,Veliki rat”. U okviru ovog tematskog ciklusa, od 21. do 24. juna, novosadska publika će moći da pogleda 4 francuska filma – ,, Čuvarke”, ,,Kapetan Konan”, ,,Istočni front, zaboravljeni front 1915-1919” i ,,Život i ništa drugo”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.