Leto, kad “zemlja gori”

VIDEO K9: Visoke letnje temperature poslednjih dana pogodovale su požarima koje su u više navrata u našem gradu i okolini gasili vatrogasci, koji apeluju da na građane da pripaze kako bi bile izbegnute nesreće koje mogu imati i tragične ishode.

0
6

Vrelo leto sa sobom nosi i učestale požare koji su i poslednjih nekoliko dana bukta na manjim površinama u Novom Sadu i okolini. Razlog izbijanja požara, osim visokih temperatura, jeste najčešće ljudski faktor.

Igor Sić je vatrogasac sa dugogodišnjim iskustvom koji je sa svojom ekipom gasio najrazličitije vrste požara.

U ljudski faktor, kako kaže, spada namerno paljenje kao i nepažanja, a često je i neznanje o tome šta sve može da izazove požar.

Na prejako sunce i previsoke temperaure ljudi ne mogu uticati, ali mogu zaustaviti nemali broj požara ukoliko su pažljiviji i odgovorniji, tako da poštede i sebe i druge, ali i vatrogasce čiji su životi uvek u opasnosti kada pokušavaju da požar ugase i spreče njegovo širenje u katastrofu sa teškim posledicama.

Važno je napomenuti i da su za slučajno ili namerno izazivanje bilo kakvog požara predviđene visoke kazne i za fizička i za pravna lica, ali treba imati na umu da su te kazne uvek male u odnosu na  nenadoknadivo uništenje prirode ili izgubljenim ljudskim životima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.