Letnji semestar u doba Korone

0
69

Prioritet Novosadskog univerziteta u ovom trenutku je uspešno okončanje semestra, kao i naknadno organizovanje održavanja praktičnog dela nastave u koju spadaju eksperimentalne, praktične i laboratorijkse vežbe. Još jedna važan zadatak jeste i organizovanje i održavanje ispitnih rokova, odnosno provera znanja studenata, koje još uvek nije moguće polagati onlajn.

Prorektorka je istakla da je vanredno stanje donelo niz novih situacija u kojima su se našli i profesori i studenti, a jedan od problema na početku je bio i nedostupnost besplatnog brzog interneta za praćenje onlajn nastave jednom delu studenata, koji je u međuvremenu rešen.

Ona je naglasila i da Univerzitet još uvek nema odgovor na pitanje koje studente najviše interesuja, a to je kako će se ocenjivati odnosno bodovati ispiti za upis u sledću godinu.

Konferencija univerziteta Srbije (KONUS) je u svom dopisu predložila Ministarstvu nauke i tehnološkom razvoja finansijsku olakšicu za studente, koja bi podrazumevala povećanje broja rata za otplatu preostalog dela školarine.

Što se tiče upisa brucoša, Senat Univerziteta u Novom Sadu je pre dve nedelje doneo odluku o terminima konkursnih rokova za upis studenata u prvu godinu na svim nivoima studija u narednu školsku godinu.

Konkurs za upis studenata još uvek nije objavljen zbog toga što se čeka odluka Pokrajinske vlade o tačnom broju studenata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.