Letnji lov na veštice u Novom Sadu: DS vs Igor Mirović

840

Pokrajinski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu medijima je dostavio saopštenje u kojem poziva vojvođanskog naprednjaka Igora Mirovića da objasni odakle mu imovina vredna, kako navode: “vrtoglavu cifru oko pola miliona evra”… a tvrde i traže i još po nešto… pravi letnji lov na veštice… nema šta!

Dok traju spekulacije o novim rešenjima za ministarska mesta, vojvođanski naprednjak Igor Mirović grčevito se bori da bude primećen i da u drugoj podeli dobije makar kakvu poziciju, navode u svom saopštenju novosadske Demokrate.

U svom saopštenju Demokrate kažu “da bi bilo zanimljivo da Mirović objasni građanima Vojvodine i Srbije kako je uz  tanak  radni staž uspeo da  stekne preko 500 kvadrata ekskluzivnog stambenog i poslovnog prostora u Novom Sadu.” – a u prilogu svog saopštenja dostavljaju Izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije, koji, kako tvrde Demokrate, potvrđuje te činjenice. 

Demokrati su izračunale da “po prosečnim cenama kvadrata u Novom Sadu samo njegova prijavljena nepokretna imovina dostiže vrtoglavu cifru oko pola miliona evra”.

Demokrate Miroviću stavljaju na teret i činjenicu da “već godinama crpi ojađeni budžet Novog Sada zadržavajući poziciju u Zavodu za izgradnju grada iako na posao ne dolazi”.

U saopštenju Demokrate tvrde da Mirović trenutno, u Zavodu za izgradnju grada, prima platu koja iznosi oko 120.000 dinara i dodaju da: “Mirović uopšte nije imao prava da zadrži posao u Zavodu za izgradnju grada”.

Podsećaju novosađane i na afere „behaton“ i ATP Vojvodina…

Oni primećuju da Mirović ni u sopstvenoj stranci nije čovek bez kredibiliteta, jer osim fiktivne političke pozicije, nije dobio nikakvo konkretno zaduženje ni u Gradu Novom Sadu, ni u Vladi Srbije.

“To ne čudi obzirom da je upravo Mirović, sa stranačkom koleginicom Majom Gojković, akter jedne od najvećih privatizacionih afera koja je ojadila Novi Sad i čiju istragu zahteva EU” –  navodi se u saopštenju Demorkata.

Na kraju saopštenja zaključuju da: “Mirović ne treba da objašnjava građanima kako se živi u Vojvodini i bolje bi bilo da građanima pokaže sopstveni model kako se kao pesnik sa dve objavljene zbirke pesama tako enormno obogatio za kratko vreme”, demokrate očekuju “da Agencija za borbu protiv korupcije uporedi nesrazmeru između zvaničnih prihoda i imovine Igora Mirovića”, te da “Igoru Miroviću ostaje samo da čeka nove izbore u Pokrajini 2016. godine, ukoliko ih dočeka, obzirom da su iz vrha SNS najavljena hapšenja i istrage protiv članova Glavnog odbora SNS čiji je i Mirović član”.

PRILOG iz saopštenja Demokrata:

Nepokretna imovina Igora Mirovića* IZVOR AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE 

Vrsta struktura i površina Vlasnički udeo Osnov sticanja
stan, 113 М2 1/1 kupoprodaja
lokal, 54 М2 1/1 kupoprodaja
stan, 54 М2 1/1 kupoprodaja
kuća, 290 М2 1/2 Izgradnja 

Demokrate su u lov krenule nakon što je Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović komentarisao da je rano za spekulacije o raspodeli resora i imenovanjima u rekonstruisanoj vladi, da će od postignutih rezultata zavisiti dužina trajanja vlade, te je naznačio da je SNS spremna da preuzme resore u kojima postoje najveći problemi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.