Letnje ulepšavanje Novog Sada

VIDEO K9: Postavljanjem cvetnih žardinjera u centru i sadnjom cveća, Gradsko zelenilo ovih dana počelo je sa letnjim ulepšavanjem Novog Sada.

0
14

U 18 žardinjera posađene su puzave muškatle i ladolež, a glavni gradski trg i pešačku zonu krasi i raznobojno cveće u visećim saksijama, koje se postavljaju na stubovima ulične rasvete.

Iz Gradskog zelenila navode da su do sada su kombinacojom puzavih muškatli, ladoleža, dihondre i smilja ukrašeni kandelabri u Katoličkoj porti, Trgu Slobode i Njegoševoj, a u toku je postavljanje cveća na Trgu mladenaca i Železničkoj ulici.

Narednih dana ukupno 372 saksije sa cvećem biće postavljene na rasvetnim stubovima u Dunavskom parku, Zmaj Jovinoj, Kralja Aleksandra i Pašićevoj ulici.

U okviru brige o cveću i ulepšavanju grada okopavaju se cvetne gredice kod Pokrajinske vlade, kao i velika cvetna gredica kod Železničke stanice i u kružnom toku u ulici Kornelija Stankovića.

Pored nege cveća, zelenila i drveća, radnici Gradskog zelenila na velikom broju lokacija kose travu. U Gradskom zelenilu ističu da je poseban akcenat i ovog leta stavljen na zaštitu bilja pa, pored redovnog zalivanja, tokom noći, u trećoj smeni, tretiraju šiblje u centru grada zaštitnim preparatima, a folijarna prihrana drveća biće obavljana i tokom ovog leta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.