“Letnje kuliranje” sa kritičnom masom

VIDEO K9: "Kritična masa" najavila je novu vožnju ulicama Novog Sada u petak, 30. jula. Pod nazivom "Letnje kuliranje", ova vožnja, prema rečima organizatora, ima za cilj da ukaže na sve veći broj broj biciklista u gradu na koje ostali učesnici u saobraćaju treba da obrate više pažnje.

0
29

Poslednjeg petka u julu okupiće se biciklisti, skejteri, roleraši, monociklisti i ostali koji svojim prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu. Okupljanje “Kritične mase” zakazano je za 17 časova na Subinom platou u Limanskom parku, a završetak vožnje biće na Keju žrtava racije.

Vožnja je organizovana pod nazivom ,,Letnje kuliranje“, a s obzirom da je period godišnjih odmora, organizatori očekuju nešto manji odziv učesnika u odnosu na ranije akcije.

Okupljanje biciklista u Kritičnu masu je događaj koji se organizuje u mnogim državama kako bi se uticalo na svest građana o korišćenju prevoza koji ne zagađuje okolinu.

Među aktivnostima koje će Novosadska biciklistička inicijativa sprovoditi u narednom periodu u saradnji sa gradom jesu, prema rečima Vladimira Zdravkovića, projekti rekonstrukcije biciklističkih staza na Futoškom putu i na Mostu slobode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.