Letnje aktivnosti na Štrandu

VIDEO K9: Nakon nekoliko uspešno sprovedenih akcija "Humani ponedeljak" na novosadskom Štrandu, prikupljanje novca za naše sugrađane se nastavlja i narednih ponedeljaka, a građani svoj prilog mogu da ubace u kutije postavljene kod ulaza na gradsku plažu. Sa Štranda najavljuju i ostale kulturne, zabavne i sportske aktivnosti planirane za ovu sezonu.

0
598

“Humani ponedeljak” 26. juna biće posvećen prikupljanju pomoći za našeg sugrađanina 32-godišnjeg Dragana Radića, koji je pre četiri godine povređen na Štrandu.

“On je skočio na glavu u plićaku, slomio peti pršljen i ostao nepokretan. Međutim, ono što daje nadu da će on prohodati posle četiri godine su prognoze Ruskih lekara, koji su dali mišljenje da posle njihove terapije koja će se sprovesti u Moskvi može da prohoda”, naveo je Ivan Nožinić iz JKP “Gradsko Zelenilo”.

Prvog ponedeljka u julu Novosađani će svoju humanost pokazati prikupljajući pomoć za devetogodišnju devojčicu Teodoru Škrivanj obolelu od Batenove bolesti.

“Lek protiv ove retke bolesti se pojavio. I sad počinje trka sa vremenom, jer devojčica već ima 9 godina, a oboleli od ove bolesti žive između 8 i 12 godina. Tako da smo mi odlučili hitno da joj pomognemo. 3. jula pozivam sve na Štrand da pomognu Teodori Škrivanj. Odazvaće se i mnoge javne ličnosti, dogovaramo mnogo aktivnosti u cilju pre svega njenog ozdravljenja”, kazao je Nožinić.

Štrand je ovog leta za svoje posetioce pripremio raznovrsne aktivnosti, prilagođene svim uzrastima, a od ove godine i brojne novine. Osim promocije pojedinih muzičkih festivala, od sportskih aktivnosti na Štrandu u julu će biti održani turniri u odbojci i rukometu na pesku, kao i turnir u uličnom basketu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.