Letnja škola evropske višejezičnosti

VIDEO K9: Studenti Filozofskog fakulteta i ovog leta imaju priliku da nauče neki od evropskih jezika zahvaljujući programu pod nazivom Letnja škola evropske višejezičnosti koja je u toku.

496

Intenzivni program Letnje škole jezika na Filozofskom fakultetu se sastoji iz kurseva prevođenja i primene jezika u grupama na nemačkom, francuskom, italijanskom i španskom jeziku, u kombinaciji sa srpskim.

“Letnja škola je poseban oblik obučavanja, dobijanja dodatnih saznanja za studente koji su željni i voljni, koja se čak i formalno izražava u davanju kredita studentima za to. Za ovu letnju školu studenti će dobiti tri kredita. Ova naša letnja škola je internacionalna, bilo zbog polaznika bilo zbog predavača”, rekoa je prof. dr Pavle Sekeruš, koordinator ove škole jezika.

Sa studentima radi 18 profesora, pre svega filologije, navodi Sekeruš i dodaje da je cilj ove Letnje škole da pokaže studentima da njihova struka ima prostora na tržištu i da se njihovo filološko znanje može iskoristiti na razne korisne načine.

“Tema Letnje škole pokriva evropski multilingvizam i pokušava da pronađe pravo mesto i pravu vrednost u različitim evropskim jezicima”, kazala je Sanja Bošković Danojlić sa Univerziteta Poatje u Francuskoj.

U okviru časova studenti će svoje znanje moći praktično da primene kroz radionice prevođenja, a organizovane su i radionice modernog grčkog i hebrejskog jezika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.