Lepota uspešne žene

VIDEO K9: "Uspešna žena je ona koja je srećna", jedna je od poruka danas održane konferencije pod nazivom "Lepota žene".

0
113

Populacione mere koje Srbija sprovodi počele su da daju rezultate, budući da je krajem prošle i početkom ove godine rođeno više beba u odnosu na isti period prethodne godine, ocenila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, koja je otvorila konferenciju “Lepota žene”.

Kisić je, na panelu posvećenom reproduktivnom zdravlju žena, naglasila da država sprovodi niz mera u cilju podsticanja rađanja, od finansijske podrške rađanju, subvencija za stanove za majke koje nemaju nekretninu, do podrške u procesu vantelesne oplodnje.

Kisić je na konferenciji rekla i da je ministarstvo na čijem je čelu sprovelo dva nacionalna istraživanja o stavovima mladih o reproduktivnom zdravlju, braku i porodici, u kojima su učestvovali učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola širom Srbije.

Celodnevni program konferencije bio je podeljen u četiri celine, “Reproduktivno zdravlje”, “Snaga žene”, “Pobeda žene” i “Gde je granica u estetskoj medicini?”. Na ovim panelima učesnici su izneli rezultate istraživanja vezane za teme, lična iskustva, stručne ocene i mišljenja.

Na panelu posvećenom granicama u estetskoj hirurgiji, rečeno je da je starosna granica 18 godina, da se najveći broj procedura radi od 30 do 50 godine, ali da je porazna činjenica da se ovoj invazivnoj metodi podvrgavaju i maloletnice od 16, 17 godina.

Panel je završen porukom da ne treba zanemariti prvenstveno negu kože, ali da je u redu u kasnijim godinama uraditi i neku intervenciju, kod proverenih stručnjaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.