Lekoviti kiseonik hiperbarične komore

VIDEO K9: Kiseonik može da leči i pomogne u rešavanju velikog broja zdravstvenih problema, a korišćenje hiperbaričnih komora danas je moguće i u kućnoj varijanti. O efektima na zdravlje koje ove komore imaju na ljudski organizam, u emisiji Otvoreni ekran govorio je mr dr Vladan Stanojković, otorinolaringolog i ekspert za hiperbaričnu medicinu, koji se bavi i distribucijom ovih aparata.

0
1304

Benefite korišćenja hiperbarične komore magistar medicine Vladan Stojković iskusio je sam nakon dva teška infarkta 2009. godine, kada mu ugrađeno ukupno sedam stentova, nakon čega je želeo, prema sopstvenim rečima, da poboljša kvalitet svog života.

“Prvu hiperbaričnu komoru sam nabavio za ličnu upotrebu, jer nisam mogao, da kažem, niti da hodam. Upotrebljavao sam tu hiperbaričnu komoru godinu dana, tokom koje sam uspeo da ejekcionu frakciju podignem na normalu, odnosno na blizu šezdeset”, navodi dr Stanojković.

Hiperbarične komore za kućnu upotrebu nisu novost u svetu, efikasne su i efekti njihove upotrebe brzo su vidljivi na onima koji ih koriste, pojasnio je dr Stanojković i istakao da su ove komore bezbedne i ne zahtevaju mnogo prostora.

“Posle vrlo kratkog vremena se mogu efekti poboljšanja svog zdravstvenog stanja i opte snage videti, a na drugoj strani su vrlo bezbedne, zato što nije potrebno imati one bezbednosne standarde da se ispunjavaju sa skladištenjem kiseonika, zato što je za tu ličnu upotrebu potrebno samo dva do tri kvadratna metra”, rekao je dr Stanojković.

Kiseonik je jeftin, a oprema za hiperbarične komore za jednu ili dve osobe, koja je do skoro bila izuzetno skupa, danas je cenom pristupačna za masovnu upotrebu. Komore koje distribuira dr Stanojković imaju, prema njegovim rečima prednost zato što nemaju masku.

“Zato su vrlo dobre za upotrebu kod pomoći u tome da autistična deca brže napreduju, uz onu standardnu terapiju gde su uključeni psihijatar, psiholog i tako”, kazao je dr Stanojković.

Prve bolničke hiperbarične komore korišćene su za lečenje ronilaca od kesonske bolesti, podsetio je dr Stanojković, da bi kasnije našle širu upotrebu u terapijskom lečenju velikog broja bolesti. One deluje terapeutski omogućavanjem veće koncetracije kiseonika u krvi.

Pozitivni efekti korišćenja komore na organizam su, prema njegovim rečima, između ostalog i to što aktivira moždane ćelije, poboljšava metabolizam, uklanja toksične sastojke iz organizma, smanjuje umor i revitalizuje telo, pospešuje lepotu kože.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.