Lekcije iz krize: Zaustaviti isključenost OSI

VIDEO K9: Kako zaustaviti društvenu isključenost osoba sa invaliditeom i marginalizovanih grupa bila je tema okruglog stola koji je u organizaciji Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija održan danas u Novom Sadu.

0
80

Da li se glas osoba sa invaliditetom u dovoljnoj meri čuje, koliku podršku dobijaju od zajednice, a koliku od države, u čemu smo kao društvo i država uspeli, a u čemu nismo, bila su glavna pitanja za razgovor na okruglom stolu koji je pod nazivom “Lekcije iz krize: Kako da se zaustavi društvena isključenost osoba sa invaliditeom i marginalizovanih grupa” održan u Arhivu Vojvodine.

Ovaj skup je deo većeg evropskog projekta čiji je nosilac u našoj zemlji Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Na koji način i da li su u dovoljnoj meri tokom pandemije Covid-19 medijski sadržaji bili dostupni osobama sa invaliditetom i pripadnicima marginalizovanih grupa, bila je tema prvog panela, a kao velik problem istaknut je i prekid socijalnih kontakata, koji je nastao za vreme pandemije, a koji je u najvećoj meri pogodio upravo osobe sa invaliditetom.

Skup u Arhivu Vojvodine je nastavak okruglog stola organizovanog 2019. godine sa nazivom Kultura i komunikacija, kada je bilo reči o načinu i potrebama za pristupačnim informisanjem osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.