Lekari Vojvodine birali rukovodstvo

VIDEO K9: Potrebno je uložiti još više napora u povratak ugleda lekara u našoj državi, rečano je, između ostalog na izbornoj skupštini Društva lekara Vojvodine održanoj danas u pokrajinskom parlamentu.

0
472

Društvo lekara Vojvodine zaživelo je u okviru Srpskog lekarskog društva u novembra 1919. godine u Beogradu. Tada je odlučeno da im sedište bude u Novom Sadu, a za prvog predsednik izabran je dr Lazar Marković.

Dr Dragan Dankuc, koji je dužnost predsednika Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva obavljao u dva mandata, smatra da je mnogo toga, zajedno sa svojim kolegama, uradio u prethodnom periodu.

“Na osnovu onoga što smo mi do sada uradili nastaviti kontinuitet u medinskoj edukaciji i izdavačku delatnost da vode dobro i da vrše zdravstveno prosvećivanje pacijenata, ali isto tako da vrši jedan dobar odnos prema kolegama i da neguje jedan odnos koji treba da se poštuje. To znači da kolege budu između sebe braća po hipokratovoj zakletvi, a prema pacijentima uzvišeni lekari koji će dati svoje znanje u interesu poboljšanja zdravlja čitavog stanovništva kako Vojvodine, a nadamo se i šire”, rekao je dr Dankuc.

Društvo lekara Vojvodine tradicionalno svoje skupštine održava u Skupštini Vojvodine, gde ih je i ove godine ugostio predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor, koji je rekao da živimo u vremenu u kojem su možda nekad i prevelika očekivanja od lekara kako bi se očuvalo zdravlje.

“U tom smislu je izuzetno važno držati do nivoa znanja, kao i sačuvati ugled indgnitet i stručnost lekarskog društva, kao što je značajno i obezbediti odgovarajuću opremu, tehniku za dijagnostiku i za lečenje. Mislim da je u zadnjem periodu i lekarsko društvo i lekarska profesija izgubila na onom ugledu koji je nekada uživala”, naveo je Pastor.

Skupština Društva lekara Vojvodine ovaj put bila je i izborna, jer je na dnevom redu, pored redovnih izveštaja, bio i izbor novog predsednika i rukovodilaca ovog društva, a uručene su i godišnje nagrade zaslužnima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.