Lekar crno- belih internacionalni heroj!

VIDEO K9: Gostovanje fudbalera Partizana Bešiktašu u Ligi Evrope pamtiće se po porazu beogradskih crno-belih, ali i po još jednom detalju, mnogo važnijem od igre. Partizanov lekar, dr Ilija Rosić nekoliko časova pred meč crno-belih sa Bešiktašem učestvovao je u spasavanju ljudskog života.

377

Kako je objavljeno na sajtu Partizana, zajedno sa maserom Viktorom Vujoševićem, Rosić je bio u šetnji po tržnom centru u Istanbulu. U tim trenucima, jedna žena je ostala bez svesti, pala na pod i povredila glavu.

Rosić je pritekao u pomoć, objasnio okupljenim da je lekar, stavio je u koma-položaj i brinuo o njoj dok se posle nekoliko minuta nije pojavila hitna pomoć. Prema Rosićevim rečima situacija je bila izuzetno složena, ali je brzom intervencijom uspeo da spreči najgore.

Da podsetimo … Lekar crno-belih se već nalazio u sličnim situacijama. Prvotimac bugarske ekipe Liteks iz Loveča, po završetku duela na pripremema u Antaliji između dva tima, dobio je alergijski napad. Panika je tada nastala je u svlačionici tima iz Loveča nekoliko minuta po okončanju meča.

Jedan od fudbalera počeo je da se guši, lice mu je nateklo, koža pocrvenela, niko nije znao kako da reaguje, čak ni klupski lekar, koji do tad nije imao slična iskustva. Srećom, Bugari su brzo pronašli automobil i krenuli po pomoć, tražeći dr Rosića. Stigli su ga pred hotelom vratili na teren i samo zahvaljujući njegovoj prisebnosti i iskustvu neimenovani fudbaler je dobio injekciju, a potom zbrinut u bolnici u Beleku. Time je izbegnut najgori scenario.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.