Legitimno protiv zakona

VIDEO K9: Blokada saobraćajnica nije legalan, ali jeste legitiman način izražavanja nezadovoljstva građana zbog usvajanja spornih zakona, smatraju u Udruženju Most solidarnosti.

0
5

Protesti i blokade puteva organizovani poslednje dve subote širom Srbije razlikuju se u odnosu na ranije iz prethodnih nekoliko godina po tome što su oni postali radikalniji, smatraju u Udruženju Most solidarnosti.

Udruženje građana Most solidarnosti, istakao je Milenko Vujić, čine ljudi koji nikada nisu bili blizu vlasti niti nameravaju da budu vlast, nemaju nameru da budu političari, ali imaju nameru da se bave politikom.

Blokada saobraćajnica nije legalan, ali je legitiman način demonstracije nezadovoljstva građana, smatra Vujić.

Razlika između prve blokade puteva 27. novembra i one od 4. decembra, osim odsustva uniformisane policije tokom drugog protesta, jeste i to da je Vlada Srbije donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vlada će napraviti analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Vlada je takođe predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima koji se odnose na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.