Legalno na gradskom zemljištu

VIDEO K9: Nakon Svečane, U Skupštini grada održana je i 42. redovna sednica na kojoj je jedna od glavnih tačaka dnevnog reda bila Odluka o legalizaciji građevinskog zemljišta koje je u javnoj svojini Novog Sada.

0
423

Pred odbornicima se na redovnom zasedanju gradskog parlamenta našla i izmena Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta, prema kojoj je određeno da se direktnom pogodbom može prodati gradsko zemljište privatniku koji ima deo susedne parcele samo ukoliko je njegova parcela veća od gradske i ako vlasnici okolnih parcela daju saglasnost, dok u ostalim slučajevima mora da bude raspisan javni oglas za prodaju.

“Što znači da do sada nisu mogli da naprave nikakvu legalizaciju svog objekta. Danas ćemo doneti odluku u kojoj će građani koji imaju parcelu na kojoj je Grad suvlasnik, moći da otkupe parcele na kojima se nalazi njihov objekat i da uđu u legalizaciju. To je stvar koja nije mogla da bude prevaziđena bez ovakve odluke i smatram da će to na današnjoj sednici, koja će biti vrlo kratka, svega 5 tačaka, najvažnija stvar koju ćemo doneti “, rekao je Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika.

Na dnevnom redu sednice su i urbanistički planovi poteza Šumica, kao i predlog odluke o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora auto-puta E-75 na lokalitetu motela „Minut-Majur“.

“Što se nas tiče imamo nekoliko regulacionih planova, imamo otpis duga privatizaciju, što se nas tiče upotpunosti ćemo biti kritički nastrojeni kao i uvek, ali ćemo pratiti šta se dešava i u skladu sa tim ćemo i reagovati”, rela je Marina Nedeljković, odbornica SRS.

 

“To je sednica u kojoj nema značajnih tačaka dnevnog reda, imaju pojedine odluke koje se tiču urbanističkih planova sa kojima mi nemamo primedbi, izveštaj o realizaciji putne privrede za prvih 6 meseci uvek je nezahvalno govoriti budući da godina traje dvanaest meseci, prvih 6 meseci je realizovano ono što je uspelo da se izvuče, da li je to dovoljno građani će to sami prosuditi vidi se da se ulice Novog Sada neplanski rade, a suštinski iz tog izveštaja mi ne možemo da diskutujemo”, istakao je Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke.

Odbornici Dosta je bilo su predložili formiranje komisije koju bi činili predstavnici svih stranaka, koja bi ustanovila šta se događalo sa propalim ugovorom za javno-privatno partnerstvo u preduzeću Stan.

“Da bismo saznali šta se dogodilo sa onom najgenijalnijom idejom ikada koja je trebalo da spasi gradsko preduzeće Stan, iz potpuno neobjašnjivih razloga do toga nije došlo. Dobili smo neku šturu priču na nekoj konferenciji za novinare, ali uvid u to kako je došlo do raskida i zašto je došlo, niti šta je plan za ubuduće”, naveo je Aleksandar Bujić iz DJB.

Na sednici gradskog parlamenta je razmatrana i Odluka o otpisu potraživanja od više od 600.000 dinara beogradskog preduzeća “Društvo za održavanje zgrada” koje je u postupku privatizacije, kao i izveštaj o realizaciji Programa održavanja putne privrede za prvih šest meseci ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.