Ledostaj od Beograda do Novog Sada, na Savi ukinuta odbarana

VIDEO K9: Ledostaj koji je formiran od Beograda do Novog Sada trebalo bi u narendim danima da bude probijen, a razloga za zabrinutost nema navode stručnjaci. Sa povoljnijim vremenskim prilikama koje se očekuju tokom ove sedmice, ne bi trebalo da dođe do pogoršanja situacije, a ukinuta je i redovna odbrana od zagušenja ledom na Savi, saopštile su Vode Vojvodine.

0
540

Kroz formirani ledostaj od Beograda pa do nadomak Novog Sada mađarski ledolomci „Sečenji“ i „Sedmica“ trebalo bi u narednim danima da naprave koridor širok oko 50 metara.

Ledostaj trenutno ne pravi veće probleme, voda ispod leda nesmetano teče, a vodostaji su u stagnaciji ili blagom opadanju.

Ledostaj između novosadskih mostova potiskivač „Sloga“ od jutros propušta nizvodno sve dok se ne popuni nezaleđeni deo nizvodno od Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

Ledolomac XI, koji je juče prošao deonicu od Vukovara do Bogojeva, danas neće raditi jer nema priliva novog leda sa uzvodne strane, ali će biti u pripravnosti. Zbog niskih temperatura vazduha stvara se nova pokorica na vodotocima.

Kako je ukinuta redovna odbrana od zagušenja ledom na celom toku reke Save, danas se ona sprovodi na 554 kilometra Dunava, Tise i banatskih vodotoka, dok je vanredna odbrana i dalje na snazi na 89 kilometara Dunava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.