Ledolomci probili barijere

VIDEO K9: Mađarski ledolomci koji su i tokom noći razbijali ledenu barijeru u daljskoj krivini, od sinoć su se probili kroz četiri kilometara leda napredujući prema kraju barijere, saopštile su Vode Vojvodine.

0
464

Pošto su na pojedinim mestima naslage leda debele i oko dva metra i dalje je teško proceniti koliko će im trebati vremena da savladaju kompletnu deonicu koja je iznosila 15 kilometara.

“Ponavljamo da rad ledolomaca, pored debljine leda, usporava i to što oni trenutno rade nizvodno, a trebalo bi da rade uzvodno. Potiskivač „Sloga“ i danas širi koridor između novosadskih mostova, kako bi se bezbedno prihvatio uzvodni led, koji se očekuje posle probijanja barijere u daljskoj krivini”, kažu u JVP Vode Vojvodine.

U Vodama Vojvodine navode i da na Savi leda ima sve manje te da je na toj reci danas ukinuta odbrana od zagušenja ledom. Tisa i banatski vodotoci i dalje su pod ledom.

Redovna odbrana od zagušenja ledom sprovodi na 643 kilometa Tise i banatskih vodotoka, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava. Debljina leda je od pet do 15 centimetara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.