Lečenje sopstvenim resursima

VIDEO K9: Profesor doktor Alek Račić, koji se zalaže za revitalizaciju instituta Torlak i proizvodnju domaćih imunizacionih sredstava govorio je o trenutno najvažnijim pitanjima koja se tiču lečenja novog virusa COVID 19.

159

Profesor doktor Alek Račić, koji se zalaže za revitalizaciju instituta Torlak i proizvodnju domaćih imunizacionih sredstava, objasnio je da se protiv zaraze COVID 19 vakcine mogu smatrati samo preventivnim.

Naučnici širom planete svakodnevno se bore protiv novog virusa, a izgledi za stvaranje vakcine zavise i od uslova u kojima se ti stručnjaci nalaze.

Kako i kaže doktor Račić, neke zemlje već imaju formule za čak tri ili četiri vrste leka protiv korona virusa. Poslednja zemlja koja se oglasila ovim povodom je i Australija, gde se testiraju dve potencijalne formule.

Za početak se sve vakcine troše na životinjama, što je opšte poznato u ovoj oblasti medicinske struke. Zato je veoma važno revitalizovati srpski institut Torlak i što pre pokrenuti proizvodnju domaćih vakcina u cilju brže reakcije protiv već ozbiljne pandemije, kako ne bismo zavisili od inostranih proizvodnji u narednim mesecima i godinama, koji su pred nama. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.