Lečenje migrene hirurškim putem

VIDEO K9: Samo ljudi koji pate od migrene znaju koliko je bolno ovo oboljenje koje može da traje danima i za koju praktično nema efikasnog leka. Ova bolest, međutim, može se izlečiti hirurškim putem, rekao je dr Igor Smiljanić, plastični i estetski hirurg u emisiji Otvoreni ekran.

0
133

Svaka glavobolja nije migrena, kažu stručnjaci. Migrenu karakteriše jednostrana glavobolja koja može da se proširi na čitavu glavu, uz izrazito jak bol pulsirajući bol, a prate je povraćanje, mučnina, fotofobija, fonofobija.

Migrene počinju obično u adolescentskoj dobi, mogu da traju čitav život, a mogu iznenada i da prestanu iz neobjašnjivih razloga. Uzrokuju ih različiti “okidači” koji su individualni kod svakog obolelog.

Najveći problem u lečenju migrene je taj što nema prave terapije i lekova, kaže dr Igor Smiljanić plastični i estetski hirurg, koji ovu bolest leči hirurškim putem.

Reč je o zahvatu zatezanja čela, odnosno podizanja obrva, kod koje je 2000. godine u Klivlendu primećeno da uzrokuje i nestanak migrene.

Nakon detaljnih analiza i studija ustanovljeno je da je ova metoda efikasna u visokom procentu izlečenja migrene. Nakon dnevnih glavobolja i karijesa, migrene su treće najčešće oboljenje i od njega pati oko 12% populacije, kaže dr Smiljanić, a kod žena je tri puta više prisutnija nego kod muškaraca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.